DEFENSA PERSONAL PER DONES

Llibre  Anatomia i Tai Chi 

     CLASSES   EXCLUSIVAMENT   PER   DONES  

Les practiques es realitzen amb les vostres companyes de la classe


Qué es la Defensa Personal del Tai Txi Txuan (Tai Chi Chuan)

Avui dia, encara que el Tai Txi Txuan és un art marcial que majoritàriament es practica per cuidar la salut i millorar la mobilitat funcional, a l’origen, es va fer famós per ser l’art marcial més eficaç a l’època de Yang Lu Chan. Va ser el seu nét Yang Cheng Fu qui tenia dos tipus d’alumnes; Un grup que acudeixin exclusivament per recuperar la salut i d’altres per defensar-se de la violència de carrer de l’època.El Sifú David Curtó també ensenya a les persones que bé sigui per la seva condició física o perquè no li agrada les Arts Marcials de Gimnàs, la part marcial del Tai Txi Txuan. El Txuan Kung (Chuan Kung) del Tai Txi Txuan és un art marcial suau i harmoniós, que no fa servir la força muscular sinó les lleis físiques per absorbir i desviar la potència de l’agressor.Això s’aprèn i es perfecciona amb el Tui Shou (Mans que empenyen) i San Shou (Mans que defensen) contra agressors amb i sense armes blanques.La seva recomanació és assistir a les classes de Tai Txi Txuan d’uns dels nostres centres, per aprendre els moviments, la mecànica funcional, la respiració, l’equilibri, els desplaçaments, etc.A les classes on hi hagi persones interessades en la Defensa Marcial del Tai Txi Txuan, podran realitzar les pràctiques entre elles amb companys del mateix sexe.A mesura que es vagin creant grups suficients per completar una classe, dedicarem un horari específic per a aquesta activitat.El Sifú David Curtó sol fer Tallers d’estiu exclusius per a les dones interessades en la defensa personal del Tai Txi Txuan.

Tècniques que s’aprenen a les classes de Defensa Personal per a Dones

Objetius bàsic:

1.- Alliberar-se de subjecció de braços o del cos tant per davant com per darrere.

2.- Lliurar-se d’estrangilacions tant per davant com per darrere

3.- Evitar tot tipus de cops i puntades de peu, neutralitzant l’agressor.

4.- Enderrocs de l’agressor en situacions imprevistes com a intents de violacions

5.- Defensa i neutralització d’agressors amb pals, armes blanca i armes de foc.

Objetius avançats:

1.- Perfeccionar les tècniques apreses en parella practicant Tui Shou i San Shou, amb mà i amb arma blanca.

2.- Defensar-se de dos agressors amb sense armes, usant a Sandwich els desplaçaments de circulars

3.- Perfeccionar les capacitats i habilitats contra els atac de la resta de les companyes amb i sense armes a la “Fila del Mono”

4.- Aprendre a desplaçar entre un ramat o grup d’agressors usant tècniques avançades de Tai Txi Txuan per sortir del centre i fer servir escut humans fins trobar una sortida o ajuda 

Tècniques que s’utilitzen:

1.- Seqüències de Tai Txi Txuan per aprendre les tècniques bàsiques de defensa personal

2.- Exercicis de Txi Kung per aprendre la mecànica de les tècniques i aconseguir la màxima eficiència i eficàcia. Aquests exercicis es fan a l’aire i amb les campanyes

3.- Exercicis de Fang Kai (Generar energia bioelèctrica o Qi) i Fang Song (Relaxació conscient per absorbir els cops sense rebre lesions, i desconnexió de la ment al dolor en cas que arribi el cop) per tenir capacitat d’aprofitar la ràbia, força de l’agressor, per redirigir-la cap a ell i neutralitzar-lo.


Informació general de les classes i tallers

Introducció:

Avui dia, la majoria de les sèries televisives estan basades en el gènere policíac, suspens o terror, on la víctima de la trama gairebé sempre sol ser una dona, violada o assassinada per algun criminal ocasional o en sèrie. Les notícies als mitjans televisius van nombran les víctimes i morts per violència de gènere de l’any. Davant d’aquests impactes visuals i auditius diaris, no és estrany que les dones, a qualsevol edat, sentin por de ser agredides en qualsevol moment. 

Si ets jove i fort, ia més tens temps per practicar un art marcial que et permeti gestionar la por de ser atacada, segurament ja estàs practicant Karate, Aikido, Judo, King Boxing, Kung Fu, o qualsevol altre tipus d’entrenament marcial, que et tregui la por de caminar sola pel carrer i de saber defensar-te lluitant.

Però si ets una persona jove o de qualsevol edat, que no té un cos atlètic o no t’agraden les arts marcials, però desitges aprendre tècniques de Defensa Personal, Aquestes classes per dones, es per tú.


Estructura dels tallers i classes exclusivament per a donesClasses general per tots els nivells, edat i pes.

No cal tenir unes condicions físiques de boxejadora, karateka o judoka per saber defensar-se d’una violència de gènere o agresió al carrer.

Les tècniques específiques de defensa personal que aprenem en el curs, no estan pensades per fer servir la força muscular, sinó per fer servir les habilitats i capacitats que cadascuna de nosaltres tinguem.

Aprendrem a gestionar la por de ser agredides.

Aprendrem el Jing, L’intenció mental de di, “jo no seré la única a sortir malparada”. L’agressor també té molt a perdre, perquè no tens por i saps defensar-te

Aprendrem a defensar-nos d’agrarres, empentes, amenaces i atacs amb ganivets, pals, i fins i tot una pistola o una escopeta.

Contingut de les classes per tots els nivells:

1.- Desconnexió i preparació per a la classe.

2.- Chi Kung per tonificar i obtenir més lasticitat de moviment

3.- Seqüència de Tai Chi Chuan en mirall per aprendre les tècniques i millorar les habilitats i capacitats físiques, mentals i emocionals.

4.- Defensa Personal amb parella. Tècnica del dia sobre una situació simulada

5.- Chi Kung d’estirament i enfortiments corporal i energètic

6.- Tancament de la classe i meditació per a lequilibri mental i emocional.

Nivell mitjà

Les practicants amb un any d’experiència o més, a més, practiquen les tècniques a “la fila del mico”

Nivell avançat:

A més a més practicaràn, tecniques contre varios atacan a l’hora.

Diu un refrany que diu:

“La sort sol afavorir el més preparat”

Preparem-nos perquè la sort ens afavoreixi en cas de ser agredida, i com sentir-nos segures, evitarà que ens agredeixin sigui al carrer, a la feina oa casa.

Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Entradas relacionados

acceder a classes
¿tienes preguntas?
Prueba una practica online o pide información